Klinkt als muziek in m'n oren!

Leuk dat je meer wilt weten over De Muziekzolder Wolvega. 
Hier lees je alles over het ontstaan, onze visie en onze doelen.

Het ontstaan van onze muziekzolder

Een team aan muziekdocenten sloeg de handen in 2016 in één. Een gedeelde passie in het delen van kennis uit de praktijk en een overtuiging dat muziek bijdraagt aan de ontwikkeling van elk en voor verbinding zorgt in vele opzichten. Zo opende wij onze trap naar een zolderruimte aan de Willemlodewijkstraat te Wolvega, welke als verzamelgebouw diende voor verschillende welzijnsorganisaties. In de kerstvakantie zijn wij de zolder per direct gaan ombouwen tot lesruimte, samen met leerlingen. Na de kerstvakantie zijn we daar onze lessen door gaan zetten onder de naam De Muziekzolder. 

Na een halfjaar groeiden wij uit onze voegen en verhuisden wij naar de Heerenveenseweg 30 te Wolvega. Dit oude winkelpand werd wederom omgetoverd naar een huiselijke woonkamer waar we 5 jaren onze lessen hebben kunnen uitbreiden. Ons aanbod werd verrijkt met gitaar lessen en onze docenten werden werkzaam binnen het Basisonderwijs en het Voortgezet Onderwijs binnen en buiten Wolvega. Mooie leerlingen concerten organiseerden we met lokale ondernemingen in en rondom Wolvega. 

Vandaag de dag bevindt de Muziekzolder Wolvega zich in het pand “Aan Schipsloot 8” te Wolvega. We hebben niet langer één woonkamer, maar een “huis” met verschillende woonkamers. Ons aanbod en team is uitgebreid en door de ruimte welke we nu hebben, is er veel te bieden op het gebied van muziek, dans en andere kunstzinnige vormingen. Bij ons staat een “thuis gevoel” voorop. Iedereen mag zichzelf zijn en wij streven er naar om altijd een plek te bieden waar ieder de boel even mag laten voor wat het is en vanuit gevoel en passie zijn/haar talent kan ontwikkelen!

onze visie

Muziek maken en bewegen op muziek is een leerzame en geweldige ervaring. De docenten van de Muziekzolder streven ernaar om de leerling elke muziek- en dansles als een leerzame en plezierige ervaring te laten beleven. Onze docenten hebben een eenduidige visie centraal staan in hun methode van lesgeven. De kernwoorden van deze visie zijn: plezier, ontwikkelen, enthousiasme, zelfvertrouwen en natuurlijk het leren bespelen van een instrument of het gebruiken van je stem.”Muziekles is meer dan alleen een instrument leren beheersen of leren zingen. Dansles is meer dan alleen een choreografie aanleren. Het zorgt voor ontwikkeling op het gebied van zelfvertrouwen, discipline, samenwerken, jezelf leren beter leren kennen en het plezier hebben in het muziek maken en met muziek bezig zijn.”

wat wij willen bereiken

Stichting Muziekzolder Wolvega stelt ten doel een samenwerkingsplatform te bieden voor muziekonderwijs en artistieke vorming. Daarnaast stelt de stichting als doel:

Al onze docenten zijn zelfstandige ondernemers. 

Naast muziek biedt De Muziekzolder Wolvega een plek voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een denktank voor sociaal en oplossingsgerichte problematiek. Een plek voor verbinding. Samen praten, samen muziek maken, samen spelen en van elkaar leren. Een plek waar je gezien wordt en je eigen authentieke jij voorop staat, want je bent op je mooist als je jezelf kan zijn!