Cursus Durf te bloeien !

Weerbaarheid en eigenheid!

Vind je het lastig om je grenzen te bewaken? Voel je je onzeker en/of vind je het lastig om te zeggen wat je voelt? Dan is deze workshop/cursus iets voor jou! Tijdens deze workshop of cursus stap je uit je comfortzone en leer je jezelf beter kennen! Het doel is om sterker in je schoenen te leren staan en je zelfvertrouwen op te bouwen!

Laten we eerlijk zijn: we vinden overal wat van en door de sociale media worden we enorm beïnvloed. Scheidingen van ouders, gepest worden of andere gebeurtenissen die vaker voor komen dan je denkt kunnen enorm veel invloed op je hebben. Iedereen laat het mooiste van zichzelf zien en ruimte voor onzekerheden lijkt er bijna niet te mogen zijn! Praten over wat we moeilijk vinden is niet zo “hip”.

 

Bij De Muziekzolder is laten zien wat minder goed gaat WEL hip! We steunen en luisteren naar elkaar en helpen elkaar door eigen ervaringen te delen en op een positieve manier met moeilijkheden om te leren gaan! Veerkracht!

Door middel van fysieke spellen leer je samenwerken en je meer te laten zien. Door gespreksopdrachten gericht op wat jij belangrijke onderwerpen vind en opdrachten m.b.t. zelfbeeld, leer je je te laten horen en je zelfvertrouwen op te bouwen. Met aanvullende creatieve opdrachten, gericht op verschillende thema’s, stap je uit je hoofd en dichter bij je gevoel. En dit alles doe je met leeftijdsgenootjes die dezelfde uitdaging hebben!

Durf te bloeien is ontstaan vanuit een lesplan van onze docente in opleiding Hannah Glorie. Zij studeert Onderwijsassistent Muziek en daarnaast is zij uitermate creatief op verschillende gebieden. Het lesplan is de eerste keer uitgevoerd tijdens de Wintergames 2022 en hiermee is de basis gezet. Hannah is ervaringsdeskundige op het gebied van durven bloeien en heeft in haar leven door middel van creativiteit al vele doelen behaald en drempels overwonnen. Zij weet als geen ander hoe belangrijk het is om hier al vroeg mee te beginnen en je de handvatten toegereikt krijgt om met onzekerheden om te leren gaan.

Lees hieronder meer over de eerstvolgende data.

Informatie

Eerstvolgende Cursus Durf te bloeien:

Wanneer?

Eerstvolgende cursus:

Een eerstvolgende reeks aan data moet gepland worden of kan aangevraagd worden!

Voor wie?

9 t/m 12 jaar
Bovenbouw Basisonderwijs. Een fase waarin je toewerkt naar de overstap naar de overstap naar het Voortgezet onderwijs.

Kosten?

Per deelnemer € 90 ,- 

Tarief cursus is inclusief 6 contacturen, materialen en drinken/versnapering.

Voorjaarsvakantie ACTIE!

Kom met z’n twee en pak 10% korting mee! Vermeld bij je aanmelding met wie je samen komt!

aanvraag CURSUS DURF TE BLOEIEN

Let op!

Deze cursus is ook op aanvraag te volgen, zowel voor bovenstaande doelgroep als middelbare scholieren.

12 t/m 14 jaar 
Eerste en tweede klas Voortgezet Onderwijs. De fase waarin je veel nieuwe impulsen krijgt in een nieuwe leeromgeving en de zoektocht naar jezelf kwetsbaar kan zijn.

Maximaal 5 cursisten per groep